Hoppa till huvudinnehåll

Pannstekt London-skarpsill och blandad grönsallad

Sill och öl i samma rätt - det bästa av båda världar.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillagning:

1. Vispa ihop mjöl och öl till en smet i en skål. Men vispa inte så mycket att bubblorna i ölen försvinner

2. Värm en massa olivolja i en stor stekpanna. Doppa skarpsillarna i smeten tills den täcker dem ordentligt. Se till att stekpannan blivit het och lägg sedan försiktigt ner sillarna i den. Beroende på pannans storlek kan du behöva steka sillarna i två eller tre omgångar, så att de inte klibbar fast i varandra. Stek dem tills de blivit gyllenbruna och precis lagom stekta. Det här är små fiskar, så en minuts stekning per sida torde räcka.

3. Ta bort fisken från pannan och låt den försiktigt rinna av på en bit hushållspapper. Sprid ut sillarna på en tallrik och håll dem varma i ugnen på låg värme. Du kanske behöver tillsätta lite mer olivolja.

4. Ringla lite pressad citron och olivolja över salladsbladen och servera dem till skarpsillarna. TIll salladen kan användas t.ex. maskrosblad, frisésallad, rucola och vintersallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi