Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling "Tabouleh" med mynta och citron

Tabouleh är nordafrikanskt och väldigt karakteristiskt för denna region. Jag har valt att servera den med kyckling, men det går bra med fisk, lamm eller något annat. Helt enkelt ett universalverktyg.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tabouleh är nordafrikanskt och väldigt karakteristiskt för denna region. Jag har valt att servera den med kyckling, men det går bra med fisk, lamm eller något annat. Helt enkelt ett universalverktyg. Du behöver 6 st grillspett (15-20 cm).

- Paul -

Gurkyoghurt till tabouleh
Gurkyoghurt till tabouleh Bild: YLE/Strömsö tsatsiki

Gurkyoghurt
Riv gurkan och låt rinna av i sil. Blanda riven gurka, finskuren mynta och yoghurt. Smaka av med spiskummin, salt och svartpeppar.

Tabouleh
Koka upp kycklingbuljong, rör i couscous och lägg på lock. Låt svälla i 5 min.
Gör en örtkryddblandning av finskuren persilja och mynta, fint tärnad tomat och det rivna skalet av citronerna. Smaka av med olivolja, salt och svartpeppar. Blanda örtkryddblandningen med avsvalnad couscous och smaka av med citronsaft.

Kyckling på spett
Stick in spetten i kycklingsfilén och skär upp den mellan spettenBlanda kryddorna (fänkålsfrö, anis, kardemumma, spiskummin, svartpeppar, farinsocker) och mortla sönder. Stick in 3 spett i varje kycklingbröst på längden och skär emellan så du får avlånga filébitar på spett. Strö över rikligt med kryddblandning och salta. Stek runt om i olivolja och servera direkt med tabouleh och gurkyoghurt.

Olé !!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi