Hoppa till huvudinnehåll

Bocadillo "costa brava" med tomat och sardell

Detta är Spaniens motsvarighet till hamburgare. Lagad mat i bröd och dessutom varmt serverad - bättre lunch får man leta efter. Skriv gärna en hälsning eller en liten innehållsförklaring på omslagspappret.

Ingredienser

Anvisningar: 

Detta är Spaniens motsvarighet till hamburgare. Lagad mat i bröd och dessutom varmt serverad - bättre lunch får man leta efter. Skriv gärna en hälsning eller en liten innehållsförklaring på omslagspappret. Kul tycker jag!
- Paul -

Skär paprika, aubergine och zucchini i små tärningar, lägg på en plåt och baka i ugn (200°C) med lite olivolja, salt och svartpeppar.

Finhacka löken och vitlöken. Sautera (stek utan att det tar färg) i olivolja och tillsätt de ugnsbakade grönsakerna. Slå på tomatkross och lägg i finskurna kryddörter (spara en del av örterna för smaksättningen av köttet), låt sjuda tills det blir en tät grönsaksröra. Smaka av med rödvinsvinäger, salt och svartpeppar.

Koka äggen i 6 ½ min, kyl och skala. Finhacka sardellerna.

Krydda lövbiffen med salt och svartpeppar, stek hastigt i torr stekpanna och strimla direkt. Smaksätt med kryddörter och olivolja. Dela äggen och krydda med sardell, olivolja och svartpeppar (ev lite salt).

Arrangera alla godsakerna i brödet (som är förbakat och krispigt), linda i smörpapper och värm före servering.

Enjoy.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi