Hoppa till huvudinnehåll

Struts med röra på rödbetor och inlagda valnötter och bräserad lila broccoli

Strutskött är verkligen läckert. Det är mört och fylligt kött. Röran passar även bra ihop med nötkött och tunga.

Ingredienser

Anvisningar: 

Strutskött är verkligen läckert. Det är mört och fylligt kött. Röran passar även bra ihop med nötkött och tunga.

Tillagning:

1. Koka upp en stor kastrull till två tredjedelar fylld med saltat vatten. Blanchera broccolin i kokande vatten tills den mjuknat en aning – det kan gå på bara 2–3 minuter.
Kyl sedan genast ner broccolin i en stor skål med iskallt vatten.

2. Förbered röran genom att blanda ihop riven rödbeta med inlagda valnötter och senap. Ringla lite olja över och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rör om väl.

3. Krydda strutsköttet med salt och nymalen svartpeppar och gnid in det med olja. Värm upp en grillpanna på hög värme och stek filéerna 6–10 minuter på vardera sidan. Vänd på dem två gånger, beroende på hur välstekta du vill ha dem. Du kan avgöra hur välstekt köttet är genom att peta på det. Ju fastare det är, desto mer välstekt är det. Om köttet ger efter, är det lättstekt. När köttet är färdigstekt, låt det vila på en varm plats i minst fem minuter.

4. Värm upp lite olja i en liten kastrull och lägg i vitlöken. Stek tills den blivit lätt gyllenbrun och tillsätt sedan den blancherade broccolin. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rör sedan om och ta bort kastrullen från plattan.

5. Lägg upp broccolin på fyra tallrikar före servering. Skiva strutsköttet i tjocka skivor vinkelrätt mot fibrerna och lägg köttet intill broccolin. Servera med röra och lite olja ringlad över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi