Hoppa till huvudinnehåll

Strutsägg med dragon- och pinjenötssås

Ett strutsägg är väldigt vackert – lent och förvånansvärt tungt. Men konsistensen är väldigt annorlunda än ett hönsägg när det kokas. Såsen går också bra ihop med grillad havsabborre eller kyckling.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ett strutsägg är väldigt vackert – lent och förvånansvärt tungt. Men konsistensen är väldigt annorlunda än ett hönsägg när det kokas. Såsen går också bra ihop med grillad havsabborre eller kyckling.

1. Börja med att koka ägget. Lägg det in en stor kastrull med kokande vatten och låt det koka i en timme. Fyll på vatten om det behövs.

2. Skölj ordentligt bort saltet från kaprisen medan ägget kokar. Blötlägg sedan kaprisen i kallt vatten i 30 minuter, pressa dem lätt och byt vatten var tionde minut.

3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna på mediumvärme tills de blivit lätt bruna. Låt dem svalna.

4. Ta bort kanterna på brödet och mixa brödskivorna till smulor i en matberedare. Häll sedan ner dem i en skål. Hacka de rostade pinjenötterna grovt och blanda dem med brödsmulorna.

5. Tillsätt den hackade dragonen och vitlök. Hacka slutligen den avrunna kaprisen och rör ner den ordentligt i röran.

6. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Häll sedan på tillräckligt med olja så att såsen går att ösa upp med sked och rör om ordentligt.

7. Häll till sist på några matskedar vitvinsvinäger och rör om igen. Ställ sedan röran åt sidan.

8. Ta upp strutsägget ur kastrullen och lägg det på ett skärbräde. Avlägsna försiktigt skalet och den tunna hinnan och skiva sedan ägget. Lägg upp på tallrikar ihop med en rågad sked sås och salladsblad med dressing på.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi