Hoppa till huvudinnehåll

Lammkotletter med brödsås och ramslök

Brödsås kanske inte är så vanligt, men efter att ha smakat på den här kotletten med tillhörande sås tycker man säkert att den borde vara det!

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Smula sönder brödet genom att skära bort kanterna och köra det i en matberedare.

2. Värm upp smöret i en kastrull och fräs försiktigt upp rosmarinen på medelvärme i några minuter. Tillsätt brödsmulorna och häll långsamt i mjölken under omrörning. Rör om tills såsen fått en mjuk konsistens. Det kan hända att du får vispa om lite och hälla i en skvätt mer mjölk.

3. Värm grillen till hög värme. Gnid in lammkotletterna med en tesked rapsolja och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg dem på den heta grillen. När kotletterna börjar bli fasta på varje sida - det tar ca 5–10 minuter per sida, beroende på hur het grillen är - ta bort dem och låt dem vila på ett varmt ställe.

4. Värm resten av oljan i kastrullen och fräs lätt ramslöksbladen med en nypa salt tills de blivit mjuka, i ungefär 2–3 minuter.

5. Servera kotletterna med mjukfrästa ramslöksblad och brödsås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi