Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling "Diavlo" med fänkål och parmesan

Detta är en annorlunda grillspettsrätt där spetten är till för att hålla hela fågeln på plats och förenkla grillningen. Vad skall man mer säga om toscansk matlagning? Världsklass!

Ingredienser

Anvisningar: 

Detta är en annorlunda grillspettsrätt där spetten är till för att hålla hela fågeln på plats och förenkla grillningen. Det är en fantastisk tillagning av fågeln där smakerna sakta får sippra in i fågeln.
Vad skall man säga om toscansk matlagning? Världsklass!
- Paul -

Klyv kycklingen från ryggsidan ner till bröstet, vik ut kycklingen och dra två grillspett igenom varje bröst och lår. Krossa svartpeppar, riv citronskal och pressa saften av 3 citroner. Krossa citrongräset och skär i bitar. Krydda skrovsidan med svartpeppar, citronskal, citronsaft, krossat citrongräs, salt och olivolja.

Använder du en kolgrill, låt grillen då brinna ut mer än vanligt och lägg sedan på kycklingen med aluminiumfolie de första 10 minuterna, därefter utan. Baka sista tiden med lock men vänd aldrig kycklingen.

Skiva fänkålen tunt på grönsaksmandolin och lägg i kallt vatten. Rosta fänkålsfrön i torr stekpanna och hacka sedan.

Hyvla parmesan och blanda med fänkål och rostade fänkålsfrön. Dressa salladen med olivolja och balsamico. Vänd på kycklingen när den är klar och skär ut bröst och lår.

Njut av italiensk toppmat!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi