Hoppa till huvudinnehåll

Rosensallad med anka och körsbär

Det är så mycket rött i den här salladen så det blir en enda stor kärleksförklaring. Rosor är temat och det kommer att färga hela rätten. Men det finns ett och annat grönt blad som samsas med härlig nystekt anka och somriga körsbär. Skål för sommaren!

Ingredienser

Anvisningar: 

Det är så mycket rött i den här salladen så det blir en enda stor kärleksförklaring. Rosor är temat och det kommer att färga hela rätten. Men det finns ett och annat grönt blad som samsas med härlig nystekt anka och somriga körsbär. Skål för sommaren!
- Paul -

Kärna ur körsbären och dela i halvor. Skala sparris och putsa potatis. Koka potatis i lättsaltat vatten och snabbkoka sparris, kyl i kallt vatten.

Skala gurka och skär i tärningar. Plocka grönsallad och skär isbergssalladen i grova bitar, lägg i kallt vatten. Skiva löken tunt och lägg i vatten.

Blanda sherryvinäger (el rosenvinäger), körsbärsjuice, rosenolja och olivolja. Smaka av med salt och vitpeppar. Slå dressingen över körsbären och låt marinera. Snitta fettet på ankan och stek i torr stekpanna (utan fett). Anledningen är att ankan ska få steka i sitt eget fett. Börja med låg värme och öka sedan. Stek klar i ugn 130°C till en innertemperatur på 58°C. Tag ut och låt svalna. Skär i tunna skivor och blanda alla ingredienser på ett stort fat.

Avsluta med att plocka rosenblad över hela salladen och slå till sist på dressingen och körsbär.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi