Hoppa till huvudinnehåll

Grekiskt lamm i ugn

Bill bjuder på lammstek med grekisk touch. I receptet ingår både färsk oregano och citron.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Sätt ugnen på 220°C.
2. Lägg steken i en stor ugnsform och krydda ordentligt med havssalt och nymalen svartpeppar. Strö över oreganobladen och häll citronsaft ur en citron, vin och olivolja över steken. Stek i ugn i 20 minuter eller tills lammet har blivit brynt.
3. Lägg 125ml vatten i ugnsformen och täck steken med aluminiumfolie. Sänk ugnstemperaturen till 160°C och stek i ugn i ytterligare 1½ timme.
4. Placera ut potatisbitarna och citronklyftorna av en hel citron runt lammet, täck över steken igen och lägg in den i ugn igen för ytterligare två timmar. Vänd på potatisen minst en gång under den här tiden, och ös skyn över steken.
5. Ta steken ur formen och låt den stå en stund innan den skärs upp.
6. Höj ugnstemperaturen till 220°C. Lägg i oliverna bland potatisen och stek i ugn i 20 minuter eller tills potatisen har fått en gyllene färgton.
7. Servera den skivade steken med potatisarna och skyn.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet