Hoppa till huvudinnehåll

Fruktlimpa

Den här smaskiga fruktlimpan är lätt att göra, och ännu lättare att tugga i sig i ett nafs..!

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Lägg havregrynen i en skål och häll mjölken över dem. Låt det stå och dra i 30 minuter.

2. Sätt ugnen på 180°C.

3. Smörj och klä en avlång form med bakplåtspapper.

4. Sikta ned mjölet och bakpulvret ned i en skål och rör i de dränkta havregrynen, den torkade frukten, sockret, kanelen, honungen, ägget och 3 matskedar mandlar. Blanda om ordentligt.

5. Häll degen i formen, jämna ut övre delen och strö resten av mandlarna över limpan. Grädda i ugn i 45 minuter eller tills limpan är genomgräddad och gyllenbrun ovanpå.

6. Låt limpan svalna något. Ta sedan den ur formen och låt den svalna helt på ett galler. Rosta och servera med ricotta och honung.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet