Hoppa till huvudinnehåll

Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta

Tina får besök av fotbollslegenden Glenn Strömberg sedan 20 år bosatt i Italien. På så vis kommer denna underbara Italien-inspirerade rätten till.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kotletterna:
Skär små snitt i fettkappan på kotletterna. Pensla dem med olja samt salta och peppra. Stek i hett grilljärn ca 3 minuter på varje sida.

Tomatsås:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka salvian. Hetta upp tillsammans med olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och vinet och låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pasta:
Tillaga pastan enligt instruktioner på paketet. Smaksätt pastavattnet med salt och hönsbuljong. Skala och riv vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en kastrull och vänd i vitlöken. Smula ner peperoncini och lägg i smöret. Värm upp utan att bryna vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.

Till servering:
Lägg kalvkotletterna i tomatsåsen och låt koka upp. Häll vitlöksoljan på ett fat med kanter och vänd runt pastan i oljan. Servera pastan direkt tillsammans med kalven i tomatsås och hyvla parmesanost över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi