Hoppa till huvudinnehåll

Krabba med avokado och vinägrett på gröna ärtor och ingefära

Tina utmanas av Musse Hasselvall och Andreas Halldén från kampsportsprogrammet Rallarsving på ZTV, att tillreda en krabba. I sitt program reste de inte bara runt och brottades, boxades och sparkades, utan hann också med att uppleva matkulturer från jordens alla hörn.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tinja utmanas att tillreda en krabba av Musse Hasselvall och Andreas Halldén (på bild ovan) från kampsportsprogrammet Rallarsving på ZTV. I sitt program reste de inte bara runt och brottades, boxades och sparkades, utan hann också med att uppleva matkulturer från jordens alla hörn.

Dela avokadon i bitar och rör samman med finhackad purjolök, ärtor och crème fraiche. Smaksätt med vinäger eller citronsaft, salt och peppar.

Vinägrett:
Mixa ärtor, ingefära, olja och vatten till en slät blandning. Sila i finmaskig sil. Smaka av vinägretten med lite citron eller vinäger samt salt och peppar.

Vid servering:
Fördela krabban på fyra tallrikar och servera med avokadoröran. Ringla över vinägrett och lite rapsolja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi