Hoppa till huvudinnehåll

Kristinas Kappelins carciofo romanesco

Journalisten och utrikeskorrespondenten Kristina Kappelin har bott i Italien i en stor del av sitt liv. Och det kan man både höra och smaka i den här härliga rätten!

Ingredienser

Anvisningar: 

Till kokningen behövs en hög smal kastrull där skockorna kan stå. Skär av de tjockaste bladen tvärs av i toppen av skockan. Skala skaftet med potatisskalare. Skär av stjälken så att tre centimeter återstår på skockan och lägg resten av stjälkarna i botten av kastrullen.

Hacka de färska örterna och vitlöken och smaksätt med salt och peppar. Tryck in kryddblandningen mellan skockornas blad. Ställ skockorna med toppen neråt i kastrullen och fyll upp med vatten så att drygt hälften av skockorna täcks. Häll i olja och vin. Lägg ett ark bakplåtspapper över skockorna och tryck fast det med kastrullocket. Låt småputtra i ca 30 minuter. Känn med en potatissticka att skockbotten är mjuk.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi