Hoppa till huvudinnehåll

Lammkotletter Kappelin

Härliga lammkotletter med liaisons, fransk redning.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rosta pinjenötterna i torr panna. Bryn vitlöksklyftorna hela i lite olivolja tills de är mjuka och gyllene. Finhacka pinjenötterna, vitlöken och myntan. Blanda i en skål tillsammans med olivolja och balsamvinäger.

Salta, peppra och ringla lite olivolja på lammkotletterna. Stek i grilljärn på hög värme i ca tre minuter på varje sida.

Koka den färska pastan enligt paketets instruktioner i saltat vatten. Koka upp grädde, mjölk och sardeller. Låt koka ned något och häll såsen i en mixer. Blanda ner rivet skal från citronen och äggulan. Mixa tills såsen blir skummig. Sila av vattnet från pastan och häll på redningen.

Servering:
Lägg upp pastan och lammkotletterna. Lägg ett täcke av pinjenöts- och myntaglazen över lammkotletterna och hyvla över pecorino.

Liaison är franska och betyder sammanbindning. Redningen kan göras med t ex äggula och grädde, beurre manié (lika delar smör och mjöl), maizena eller arrowrot.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi