Hoppa till huvudinnehåll

Inlagda höstäpplen

Inlagda höstäpplen
Inlagda höstäpplen Inlagda höstäpplen Bild: Svenska Yle / Strömsö äpple,Höstäpplen,Inläggning,Paul Svensson,Strömsö (tv-program)

Mustiga inlagda äpplen, perfekta för höstliga maträtter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Äpple, fruktens potatis. Det finns så många olika sorter och rätter man kan göra med äpple så att det är svårt att välja. Jag har valt att göra ett lite udda tillbehör som är gott att ha i kylen till lite mustigare höstliga maträtter.

- Paul -

Koka upp ättika eller vinäger, socker, äppelmust, krossad kanel, lagerblad och salt. Skiva äpple tunt och lägg i lufttäta konservburkar. Slå på lagen. Se till att äppelskivorna trycks ner under lagen, t ex med en liten tyngd och låt stå minst 24 timmar innan servering. Går att förvara i kyl länge så länge man inte stoppar fingrarna i burken.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi