Hoppa till huvudinnehåll

Pepprig hjort med endiver och svartrötter

Författare och skådespelare Martina Haag tycker att småbarnsföräldrar behöver riktig lyx ibland. Till huvudrätt bjuds det på den här lyxiga rätten på härligt hjortkött.

Ingredienser

Anvisningar: 

Martina Haag är författare, skådespelare och den här veckan hemlig gäst i Tinas kök. Hon tycker att småbarnsföräldrar behöver riktig lyx ibland. Till huvudrätt bjuds det på den här lyxiga rätten på härligt hjortkött.

Stöt pepparn och blanda med flingsalt. Rulla hjortfilén i kryddblandningen. Bryn den hel i stekpanna med lite smör och olja tills den fått en fin yta. Stek sedan i ugn på 130 grader ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut ur ugnen och låt den vila en stund. (Om du föredrar ett mindre blodigt kött låt temperaturen stiga ytterligare några grader.)

Dela endiverna på längden och stek i smör och olja med snittsidan ner. Sockra, salta och peppra. Häll på vatten, vin, vinäger och messmör. Låt koka ner lite och smaka av med salt och peppar.

Skala svartrötterna och hyvla dem tunt med potatisskalaren. Lägg dem i kallt vatten så att de inte blir bruna. Skiva champinjonerna. Stek svartrötter och champinjoner i smör och olja. Vänd ner ruccola strax före servering. Servera med hjort och endiver.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi