Hoppa till huvudinnehåll

Familjen Elwins bulgursallad

Många minns säkert Cissi Elwin från ungdomsprogrammet Bullen. Sedan dess har hon varit chefredaktör på Icakuriren, och nyligen blev hon VD för Svenska Filminstitutet. Här bjuder hon på sin dotter Majas bulgursallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Många minns säkert Cissi Elwin från ungdomsprogrammet Bullen. Sedan dess har hon varit chefredaktör på Icakuriren, och nyligen blev hon VD för Svenska Filminstitutet. Här bjuder hon på sin dotter Majas bulgursallad.

Gör bulgur enligt anvisningar på paketet. Mixa soltorkade tomater, olivolja, salt och peppar och blanda det med bulguren.

Lägg sallad och färsk spenat på ett stort fat. Skiva gurka (urkärnad) , tomater (urkärnade), sockerärtor (råa) och lägg till svarta bönor och/eller kidneybönor (finns på burk). Lägg grönsakerna och bulguren på salladsbädden. På toppen lägger du olivoljestekta skivor av haloumi. Klicka över Babaganoush, aubergineröra (går att göra från grunden eller köpa färdigt på burk.)

Otroligt gott!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi