Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling "Cassoulet" med tomat, örter och vita bönor

Oj, oj, oj! En höst i Frankrike på en härlig bistro i inlandet. Beställer du in husets cassoulet så behöver du inte äta under resten av dagen. Klassiskt görs den ofta på anka, men nu gör vi den på kyckling. Det viktiga är att få till en himmelsk tomatsås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Oj, oj, oj! En höst i Frankrike på en härlig bistro i inlandet. Beställer du in husets cassoulet så behöver du inte äta under resten av dagen. Klassiskt görs den ofta på anka, men nu gör vi den på kyckling. Det viktiga är att få till en himmelsk tomatsås.
- Paul -

Stycka ur kycklingbröst och lår. Stek kycklingen hårt i panna. Tillsätt finhackad körvel, dragon, lök och vitlök, tärnad morot och selleri. Fräs i olivolja, slå på vitt vin och tomat. Lägg i timjan och lagerblad, låt puttra. Riv citronskal och skiva salladslök. Smaka av tomatsåsen med salt och svartpeppar. Avsluta med bönor, citronskal och salladslök. Mixa senapsfrö, krydda kycklingbrösten med senapsfrö, salt och svartpeppar. Stek runt om i smör och baka klar i ugn 150°C. till en innertemperatur på 65C. Finhacka körvel och dragon och strö över grytan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi