Hoppa till huvudinnehåll

Kyckling med ratatouille

Tinas gamla kökskumpan Tomas Tengby kommer på besök och ger Tina bl.a. ett knippe blekselleri till ingrediens - något han vet att hon har lite svårt för. Men Tina klarar biffen, tror du inte det så är det bara att prova rätten själv!

Ingredienser

Anvisningar: 

Dela citronen i klyftor och blanda med spiskummin, rosmarin och krossade vitlöksklyftor i en bunke. Stoppa blandningen i kycklingen. Gör några snitt i kycklingen för att korta tillagningstiden. Ringla olja över och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Kontrollera att kycklingen är färdig genom att skära i låret och se att köttsaften är klar.


Ratatouille:
Hacka vitkål, paprika, lök, chili och selleri. Fräs i olja och smör i en kastrull. Plocka rosmarin, skär den grovt och blanda ner. Tillsätt vin och krossade tomater. Låt koka i ca 10 minuter. Smaksätt med socker, salt och peppar.

Tranchera kycklingen och servera med ratatouille.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi