Hoppa till huvudinnehåll

Sötpotatismarmelad

De flesta marmelader är egentligen bara sockerröra. Här bjuder Tina Nordström på något mycket mer sofistikerat.

Ingredienser

Anvisningar: 


Skala sötpotatisen och skär i tärningar. Häll vatten, sötpotatis samt socker i en kastrull. Pressa i saft från citronen och apelsinen.

Skala av det yttersta skalet från en halv apelsin med en potatisskalare. Dela vaniljstången och lägg den tillsammans med apelsinskal, kanelstänger och nejlikor på en gasbinda eller bomullstyg. Vik ihop till en påse och knyt ihop med bomullssnöre. Lägg kryddpåsen i kastrullen och låt koka upp. Låt sjuda utan lock tills sötpotatisen är mjuk och en del av vattnet sjudit bort.

Plocka ut kryddpåsen. Mixa marmeladen med en stavmixer. Smaksätt eventuellt med mer citron.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi