Hoppa till huvudinnehåll

Squash- och ricottaplättar

Smaskiga och matiga smörgåsar som dessa är utmärkta som såväl mellanmål, kvällsmål eller förrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skär bort kanterna på formfranskan och mixa brödet i en matberedare så att konsistensen blir som ströbröd. Riv squashen grovt med rivjärn och lägg i en bunke. Blanda ner ägg och ricottaost. Rör ner 1 dl av det hemmagjorda ströbrödet. Smaksätt med salt, peppar och spiskummin. Låt smeten svälla ett par minuter.

Forma till centimetertjocka plättar och panera i resten av ströbrödet. Fritera i en panna med varm olja, ca 1 cm djupt. Stek ca 3-4 minuter per sida och låt plättarna rinna av på hushållspapper.

Servering:
Rosta brödskivorna och gnid dem med en vitlöksklyfta.

Servera squash- och ricottaplättarna på brödet med sötpotatismarmelad till. Riv eventuellt lite färsk muskot över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi