Hoppa till huvudinnehåll

Röding ”escabeche” med oliver och vinäger

Escabeche betyder inlagd och är ett förträffligt sätt att tillreda fisk. En maträtt som för tankarna till medelhavet. På alla sätt och vis fräscht, enkelt och otroligt gott. Provar man inte så går man miste om en resa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Escabeche betyder inlagd och är ett förträffligt sätt att tillreda fisk. En maträtt som för tankarna till medelhavet. På alla sätt och vis fräscht, enkelt och otroligt gott. Provar man inte så går man miste om en resa.
Röding är inget måste. Det är bara en av våra mest eleganta fiskar här i norden. Får man inte tag i röding går det utmärkt med torsk, gös eller liknande.
- Paul -

Skrubba potatisen och koka i lättsaltat vatten. Finhacka schalottenlöken och svetta den mjuk tillsammans med chili, paprika och mortlade fänkålsfrön. Slå på vitvin och koka in. Finhacka övriga grönsaker, blanda med löken, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Baka av rödingen på 100°C med vatten bleck i ca 4-5 minuter, eller tills fisken bryts lätt i lamellerna. Dra av skinnet, bryt i bitar och blanda med kokt potatis. Blanda vitvinsvinäger, olivolja, salt och svartpeppar. Slå över grönsaksvinegrette och toppa med örter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi