Hoppa till huvudinnehåll

Knäckig paj med valfri fyllning och vitchokladmousse

Japp, det går att baka paj på öppen eld och snabbt går det. Det här paketet behöver inte många minuter på glödbädden så är det färdigt. Serveras med en härligt krämig vitchokladmousse... något för nästa sommars strandpartaj.

Ingredienser

Anvisningar: 

Japp, det går att baka paj på öppen eld och snabbt går det. Det här paketet behöver inte många minuter på glödbädden så är det färdigt. Serveras med en härligt krämig vitchokladmousse... något för nästa sommars strandpartaj. I väntan på det räcker också hemmaugnen...

Knäckig paj med valfri fyllning

Börja med att blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet. Pensla det flytande smöret på foliebiten. Klicka ut ca hälften av smeten på botten av foliebiten. Lägg på äppleklyftor, jordgubbar, päron eller vad du önskar fylla pajen med. Glöm inte att sockra om det behövs. Klicka sedan på resten av smeten. Rippla gärna lite sirap på. Stäng paketet och baka det i gropen!

Vitchokladmousse marine style

Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa äggulor och socker ordentligt. Vispa grädden lätt. Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Låt även gelatinbladet smälta ner i chokladen. Vispa i chokladen tillsammans med lite lättvispad grädde i ägg- och sockerblandningen. Vispa sist ner resten av grädden. Häll upp smeten och låt stelna i havet...eller i kylskåpet om du inte har havet tillhands.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi