Hoppa till huvudinnehåll

Älgkind ”Daube” med mandelpotatis och picklat äpple

Jaktsäsongen är här och med det följer fantastiska råvaror. Vi ska använda oss av en lite udda styckdel men som är det absolut bästa kokköttet du kan få tag i. Rätten är traditionell fransk med en sammetslen puré på Nordens guld - MANDELPOTATIS. Håll i er nu är det höstfest!

Ingredienser

Anvisningar: 

Jaktsäsongen är här och med det följer fantastiska råvaror. Vi ska använda oss av en lite udda styckdel men som är det absolut bästa kokköttet du kan få tag i. Rätten är traditionell fransk med en sammetslen puré på Nordens guld - MANDELPOTATIS. Håll i er nu är det höstfest!
- Paul -

Putsa älgkinderna fria från hinnor, stek dem gyllene i stekpanna. Lägg över i gryta och koka ur stekpanna med rödvin. Slå rödvinet över kinderna och lägg alla kryddor i en kryddpåse som tillsätts till grytan. Skär alla grönsaker i grova tärningar och lägg i grytan, slå på oxbuljong och koka i minst 2 timmar. Fyll upp med vatten om det kokar ner för mycket. Sila och ta till vara på kött och grönsaker. Reducera rödvinssky och smaksätt med vinäger. Red ev.av med maizena.

Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.(obs koka försiktigt). Passera med smör. Koka upp mjölk och grädde, montera i potatispurén till lös konsistens. Servera gärna med mer kokta grönsaker och svamp.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi