Hoppa till huvudinnehåll

Rökt tournedos med färska örter och lättrökt kantarellsås

När Michael och Matias experimenterade med att sätta lite det ena och det andra i rökugnen kom de här köttbitarna ut som en klar favorit. Väl värt att prova på!

Ingredienser

Anvisningar: 

När Michael och Matias experimenterade med att sätta lite det ena och det andra i rökugnen kom de här köttbitarna ut som en klar favorit. Väl värt att prova på!

Har man kött av god kvalité och skär det i tunna biffar är köttrökning inte en speciellt tidskrävande process, ca 20 minuter tar det här. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Rulla bitarna i salt och färska örter, lägg dem sedan på galler. Kolla med en stektermometer när de uppnått 54°, då är de klara.

Serveras t.ex. med en klassisk kantarellsås med lätt röksmak. Den färdiga såsen sätts i en eldfast lergryta som placeras i rökugnen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi