Hoppa till huvudinnehåll

Rökta pepparrots- och färskostfyllda abborrfiléer

Michael och Matias fyller rökugnen med både det ena och det andra. Här kommer en härlig abborrfilé med färskost som gör sig riktigt bra som rökt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ibland kan man bli riktigt glad av mat – speciellt då maten vida överträffar förväntningarna. Ungefär så gick det när vi experimenterade med att fylla rökugnen på Strömsö med det ena och det andra. Vi trodde faktiskt någonting skulle misslyckas kapitalt men nej. Så om du inte orkar vänta till nästa sommar - sopa redan nu snön av din rökugn och prova på något av följande. Allt det här på samma gång blir förstås för mycket av det goda d.v.s. rökta, men peu en peu som det väl heter...

Blanda färskosten med pepparrot och smaka av med salt och peppar. Ta en bit folie och lägg en abborrfilé på. Stryk pepparrotsfärskosten på. Lägg den andra abborrfiléen omlott. Rök på aluminiumfolie på galler !

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi