Hoppa till huvudinnehåll

Yoghurtterrin med färska bär

Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.

Ingredienser

Anvisningar: 

Efter en mättande räkfrossa är yoghurtterrinen precis vad du behöver. Neutral i smaken och lättsmält men ändå fräsch... ger magen behövlig vila.

Yoghurtterrin med färska bär

Blanda äggulor, florsocker och det söta vinet. Slå ihop till en sabaionne på vattenbad. Tillsätt yoghurten i den varma blandningen så den blir slät och lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen blanda om så att gelatinet smälter. Låt blandningen svalna en stund. Vispa grädden lätt och rör ner den i blandningen. Häll sedan blandningen i formar och frys fyra timmar innan servering. Skär sedan desserten i fina kuber. Servera rikligt med färska bär till yoghurtterrinen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi