Hoppa till huvudinnehåll

Magnus Johanssonin sokerikoristeet

Anna jälkiruokiin hienostunut säväys sokerikoristeilla. Se on hauskaa puuhaa, joka on aloittelijalle kokeilua. Keittiö voi kyllä olla sen jälkeen suursiivouksen tarpeessa. Muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti, ja onnistuneet koristeet ovat vaikuttavia.

Anvisningar: 

Anna jälkiruokiin hienostunut säväys sokerikoristeilla. Se on hauskaa puuhaa, joka on aloittelijalle kokeilua. Keittiö voi kyllä olla sen jälkeen suursiivouksen tarpeessa. Muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti, ja onnistuneet koristeet ovat vaikuttavia.

Tee näin:

Sokeriliemi sokerikoristeita varten

Keitä sokerista, vedestä ja hunajasta liemi ja kuumenna se 160-asteiseksi. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen, niin että sokeri jähmettyy hieman.

Käytä sokerimassaa koristeiden tekemiseen. Alustana saa mielellään olla kivilevy, koska sillä sokeria on helpoin työstää sen päällä.
Voitele ensin alusta ruokaöljyllä, niin sokerimassa irtoaa helpommin. Sokerikoristeista on monia erilaisia muunnelmia.

1. Valuta sokerimassaa kuvioksi. Anna jähmettyä hetken, irrota ja muotoile.

2. Kehrätty sokeri. Nosta työpöydän reunalle kaksi paistinpannua tai kasaria, joissa on pitkä varsi, niin että kahvat ovat pöydän reunan ulkopuolella. Kasta pallovispilä sokerimassaan ja roiski edestakaisin liikkein kahvojen yläpuolella. Näin syntyy kehrättyä sokeria, joista voi muotoilla pallon tai muun halutun muodon.

3. Sokerispiraalit. Ota ruokalusikallinen sokerimassaa. Leivo siihen ilmaa. Kun massa on hiukan jähmettynyt, voit kiertää spiraaleja esimerkiksi kauhan varren ympäri.

4. Sokerikupoli. Kaada öljyä soppakauhan pohjalle. Valuta siihen ohuita sokerimassanauhoja. Anna jähmettyä hiukan. Irrota kupoli ja muotoile sitä.

Hetken kuluttua sokerimassa jähmettyy niin paljon, ettei sitä voi enää muotoilla. Silloin se on lämmitettävä uudelleen, jotta voi jatkaa kokeiluja.

Tilläggsinfo: 

Näitä tarvitset:

½ kg sokeria
150 g hunajaa
200 g vettä
Sokerilämpömittari tai digitaalinen lämpömittari
Mielellään jonkinlainen kivialusta sokerin työstämistä varten
Rapsiöljyä tai muuta neutraalia öljyä

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi