Hoppa till huvudinnehåll

Joulun lipeäkala Mannerströmin ja Björklundin tapaan

Lipeäkala jakaa mielipiteet, mutta jos kokeilette näitä herrojen Mannerströmin ja Björklundin reseptejä niin lipeäkala pysyy taatusti joulupöydän parhaiten herkkujen kesken!

Anvisningar: 

Lipeäkala jakaa mielipiteet, mutta jos kokeilette näitä herrojen Mannerströmin ja Björklundin reseptejä niin lipeäkala pysyy taatusti joulupöydän parhaiten herkkujen kesken!

Lipeäkalaa anjovisvoikastikkeen kera Leif Mannerströmin tapaan

Lipeäkala:

Liota lipeäkala hyvin. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta varovasti lipeäkala reikäkauhalla tai paistinlastalla ja anna valua talouspaperilla keittämisen jälkeen. Pidä lämpimänä foliossa, elleivät muut ainekset ole valmiina.

Anjovisvoikastike:

Kuullota salottisipuli. Kaada mukaan valkoviinietikka ja valkoviini, keitä hieman kokoon. Sekoita mukaan voi. Mausta kastike anjoviksella, suolaa ja pippuroi. Lisää viimeiseksi tilli ja ruohosipuli.

Tuorejuustogratinoitu lipeäkala äyriäiskastikkeen kera Michael Björklundin tapaan

Färskostgratinerad lutfisk med skaldjurssåsKeitä lipeäkala ohjeiden mukaan. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi ja fenkoli. Leikkaa tomaatti paloiksi. Kuullota oliiviöljyssä pehmeiksi. Sekoita mukaan sahrami. Kaada päälle äyriäisliemi ja kiehauta. Miksaa sileäksi voin kanssa ja siivilöi. Nosta lipeäkala uunivuokaan. Kaada päälle äyriäiskastike. Sekoita tuorejuusto, puolikas puristettu valkosipulinkynsi, oliivit ja hiukan tuoreita yrttejä. Kopauta tuorejuustonokareet kalan päälle. Gratinoi uunissa 225 asteessa.

Tilläggsinfo: 

Ohje neljälle:

Lipeäkalaa anjovisvoikastikkeen kera Leif Mannerströmin tapaan:

Lipeäkala

Anjovisvoikastike:

2 pilkottua salottisipulia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl valkoviiniä
150 g voita
noin 1 purkki anjovista
1 nippu tilliä silputtuna
1 nippu ruohosipulia silputtuna
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tuorejuustogratinoitu lipeäkala äyriäiskastikkeen kera Michael Björklundin tapaan:

800 g keitettyä lipeäkalaa
1 ½ valkosipulinkynttä
1 pala fenkolia
2 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
hiukan sahramia
6 dl äyriäislientä
vähän voita
1 dl tuorejuustoa
½ dl pilkottuja mustia oliiveja
hiukan silputtua timjamia tai persiljaa

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi