Hoppa till huvudinnehåll

Glögginkokta äpplen med panna cotta

Mats Wallenius
Mats Wallenius Bild: YLE/Seppo Sarkkinen lördax

Här kommer en rätt så julig efterrätt med smak av glögg och vanilj.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka in äppelklyftorna med glöggen och, om man vill, lite portvin.

Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Sätt fröna med vaniljstången och låt puttra i c. 2 minuter. Ta kastrullen från plattan. Grädden får inte koka då gelatinet lagts i! Lägg i gelatinbladen och rör tills gelatinbladen löst sej.

Häll upp portionsglas eller i skålar. Låt stå i 2-3 timmar. Dekorera med de glögg-inkokta äpplen.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi