Hoppa till huvudinnehåll

”Arroz con leche” med blodapelsin och kanel

Det här är en spansk version av vår traditionella julgröt eller ris à la Malta. Skillnaderna är snarast att smaksättningen är med från början då man kokar riset och slutresultatet är en aning lättare. Arroz con leche är spanska för ”ris med mjölk”.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det här är en spansk version av vår traditionella julgröt eller ris à la Malta. Skillnaderna är snarast att smaksättningen är med från början då man kokar riset och slutresultatet är en aning lättare. Arroz con leche är spanska för ”ris med mjölk”.
- Paul -

Koka ris under lock med vatten i ca 10 minuter. Tillsätt kanelstänger (som du bryter sönder), rivet apelsinskal och mjölk och koka på låg värme under omrörning i ytterligare 10-15 minuter. Vispa grädde och socker. Låt gröten svalna och blanda med den vispade grädden. Filéa apelsiner. Koka upp apelsinjuice med potatismjöl och kyl. För själva upplägget så är det ganska snyggt att servera i ett glas. Börja med några skedar gröt. Lägg apelsinfiléer på gröten, slå på sås och toppa med skummad mjölk. Mjölken kan med fördel färgas rosa med lite röd karamellfärg. Mandeln kan man ju röra ner och så får man se vem som får den.

God jul!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi