Hoppa till huvudinnehåll

Granar av marsipan

Enklare än så här kan det inte bli. Ta hjälp av pepparkaksformar och baka ut figurer att dekorera efterrätten med eller varför inte som lite extra julgodis, snabblagat med hela familjen i sista minuten.

Anvisningar: 

Enklare än så här kan det inte bli. Ta hjälp av pepparkaksformar och baka ut figurer att dekorera efterrätten med eller varför inte som lite extra julgodis, snabblagat med hela familjen i sista minuten.

1. Kavla ut marsipanen till ca 1cms tjocklek.

2. Stansa ut figurer med pepparkaksform

3. Smält choklad i vattenbad. Om man vill ha glansig och fin choklad (så att den ej vitnar när den torkar) så hetta då upp chokladen först till 51 grader, låt svalna i kylen till 28 grader och hetta upp till 31 grader.

4. Doppa granarna i choklad. Stryk av överflödig choklad med en pensel.

5. Dekorera med silverkulor medan chokladen ännu är smält.

6. Skriv namn med choklad med en liten pensel så kan figurerna också användas som bordsplacering.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi