
En rykande bål ser häftigt ut på festen. Den här är alkoholfri och innehåller bara vitt skumvin och granatäpple. Det är kolsyreis eller torris som ger rök, den ska hanteras varsamt!
Ingredienser
- 4 st granatäpple
- 1 liter (l) skummvin- alkoholfritt, t.ex. Söhnlein Brilliant
- 1 kilogram (kg) kolsyreis- måste beställas från specialaffär för kemiska preparat
En rykande bål ser häftigt ut på festen. Den här är alkoholfri och innehåller bara vitt skumvin och granatäpple.
Det är kolsyreis eller torris som ger rök, den ska hanteras varsamt med handskar och får absolut inte komma i kontakt med huden eftersom den har en temperatur på -75 grader. Använd dubbla bålskålar så att isen är i den undre skålen och bålen i den mindre inuti, så kommer ingen i misstag åt torrisen.
Gör så här:
1. Hacka kolsyreisen i mindre bitar och sätt isen i en stor glasskål.
Obs! Använd handskar och hantera isen med stor varsamhet så att den ej kommer i kontakt med bara kroppsdelar eftersom den kan ge frostskador. Sätt den lilla glasskålen ovanpå isen (i vilken bålen ska komma).
2. Ta ut granatäpplenas innehåll.
3. Blanda granatäpple och skumvin i lilla skålen och servera.