Hoppa till huvudinnehåll

Skaldjurscocktail

Nyårsafton är en av de få dagar på året då man kan unna sig lite lyx utan dåligt samvete. Idag slår vi på stora trumman och kokar skaldjur till en obegripligt god skaldjurscocktail som tål att stå framme, vilket är trevligt då man ändå gärna vill vara värd och ha tid att dansa!

Ingredienser

Anvisningar: 

Nyårsafton är en av de få dagar på året då man kan unna sig lite lyx utan dåligt samvete. Idag slår vi på stora trumman och kokar skaldjur till en obegripligt god skaldjurscocktail som tål att stå framme, vilket är trevligt då man ändå gärna vill vara värd och ha tid att dansa! Den här cocktailen kan man anpassa smakmässigt så att den passar det tema som bestämts för dagen. Gott nytt år!

Koka upp vatten I en stor kastrull med mycket salt. Koka av samtliga skaldjur och kyl i isvatten. Skala och skär i bitar. Skala avocado, gurka, salladslök, mango, kokt potatis och skär i bitar. Mixa slätt i matberedare med kycklingbuljong, limejuice, limeskal, chili, salt och peppar. Sila och förvara kylt. Arrangera skaldjursbitar och grönsaker i vackra glas och servera kyld dressing på sidan, som hälls på vid servering. Dekorera med citrongräs. Smaka och konstatera att det nya året blir gott!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi