Hoppa till huvudinnehåll

Michaels experimentella musselnuggets med grönärtskräm

För den som vill prova på våra experimentella musselnuggets finns här ett recept som ger vissa riktlinjer...

Ingredienser

  • 4 deciliter (dl) musslor- Michaels experimentella musselnuggets
  • 1 deciliter (dl) färskost- Michaels experimentella musselnuggets
  • dill- Michaels experimentella musselnuggets
  • panko- Michaels experimentella musselnuggets
  • 3 st ägg- Michaels experimentella musselnuggets
  • vetemjöl- Michaels experimentella musselnuggets
Anvisningar: 

För den som vill prova på våra experimentella musselnuggets finns här ett recept som ger vissa riktlinjer...

Michaels experimentella musselnuggets

Följ receptet för vin- och gräddkokta musslor men använd bara vin i detta sammanhang. Öka mängden vin till 2 dl och tillsätt 1 dl vatten. Ta tillvara buljongen och grönsakerna. Låt vätskan rinna från grönsakerna ordentligt.

Plocka musslorna. Mixa grönsaker, dill och färskost. Sätt till sist i musslorna och mixa. Salta och peppra. Om smeten är för lös tillsätt lite panko som suger upp vätskan. Forma musselsmeten till små rullar. Rulla dem först i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Fritera i 160 c olja tills nuggetarna är gyllenbruna. Häll 2 dl grädde i den tillvaratagna buljongen. Skumma soppan med en mixerstav servera den med nuggets och grönärtskräm.

Panko är lufttorkade brödflingor som finns att köpa i asiatiska butiker. Går också att använda vanliga skorpsmulor.

Grönärtstkräm

Mixa alla ingredienser till en kräm med lämplig konsistens, klicka i soppan.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi