Hoppa till huvudinnehåll

Nooras vintips till musslor

Musslor passar härligt med fräscha vita viner gjorda på Sauvignon Blanc- eller Riesling-druvor. Ett sådant vin passar också jättebra med grönärtskrämen som är fräsch och örtig.

Anvisningar: 

Musslor passar härligt med fräscha vita viner gjorda på Sauvignon Blanc- eller Riesling-druvor. Ett sådant vin passar också jättebra med grönärtskrämen som är fräsch och örtig. När musslorna är friterade lönar det sig att välja ett vin som är tillräckligt kraftigt och då passar också ett vitvin som är gjort på sauvignon blancdruvor och ekfatslagrat för ekfatslagringen ger vinet mera bredd.

Mitt val är dock ett fräscht vitvin gjort på sauvignon blancdruvor från Bourgogne i Frankrike.

Sauvignon Saint-Bris, Domaine Sainte Claire, Jean-Marc Brocard,
Bourgogne, Frankrike

Tilläggsinfo: 

Sauvignon Saint-Bris, Domaine Sainte Claire, Jean-Marc Brocard,
Bourgogne, Frankrike

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi