Hoppa till huvudinnehåll

Viinissä ja kermassa keitetyt sinisimpukat persiljalla maustetun aiolin ja patongin kanssa

Varmin tapa valmistaa sinisimpukoita, noita ihania äyriäisiä, on tarjota viinissä ja kermassa keitettyjä sinisimpukoita Michaelin klassisen ohjeen mukaan.

Anvisningar: 

Varmin tapa valmistaa sinisimpukoita, noita ihania äyriäisiä, on tarjota viinissä ja kermassa keitettyjä sinisimpukoita Michaelin klassisen ohjeen mukaan. Jos haluaa, voi myös keittää sinisimpukat pelkässä viinissä ja ottaa liemen talteen. Harva liemi on yhtä maukas kuin sinisimpukkaliemi, ja siitä tulee upea sinisimpukkakeitto, jos siihen lisää hiukan kermaa ja vaahdottaa keiton sauvasekoittimella.

Sille, joka haluaa kokeilla sinisimpukkanugetteja, on tietysti ohje, joka antaa tiettyjä suuntaviivoja...

Lisäbonuksena:
» Michaelin kaikki sinisimpukkareseptit

Viinissä ja kermassa keitetyt sinisimpukat

Pese simpukat huolellisesti kylmällä vedellä ja poista mahdollinen parta. Kuori ja suikaloi fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Kuullota suikaleet öljyssä suuressa padassa. Suolaa ja pippuroi. Lisää simpukat ja anna niiden freesaantua vihannesten kanssa muutama minuutti. Kaada mukaan viini ja kerma, laita kansi päälle ja anna kiehua yhdessä hetki, kunnes kaikki simpukat ovat avanneet kuorensa. Ota silloin pata liedeltä.

Tarjoile simpukat heti syviltä lautasilta. Ota pois ne simpukat, joiden kuori ei ole auennut, sillä ne saattavat olla huonoja. Koristele persiljasilpulla ja tarjoa aiolin ja patongin kanssa.

Persiljalla maustettu aioli

Laita keltuainen kulhoon puristetun valkosipulin kanssa. Lisää öljy ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten, kunnes aioli paksunee. Mausta persiljalla ja mahdollisesti sitruunamehulla, äläkä unohda suolaa ja pippuria.

Tilläggsinfo: 

Ohje neljälle

Viinissä ja kermassa keitetyt sinisimpukat:

2 kg tuoreita sinisimpukoita
2 fenkolia
2 keltasipulia
6 valkosipulinkynttä
vähän oliiviöljyä
reilut ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kermaa
½ dl persiljasilppua

Persiljalla maustettu aioli:

1 keltuainen
2 valkosipulinkynttä
2 dl ruokaöljyä
noin 1 rkl silputtua persiljaa
mahdollisesti sitruunamehua
suolaa
pippuria

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi