Hoppa till huvudinnehåll

Bluffostron i änglahår med wakame-alger och wasabi

Ben bjud till första avsnittet av en ny säsong Surfa på menyn på det här härliga ostronreceptet. Wasabidressingen och örtgarneringen skiljer detta recept från mängden.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Ta ut ostronen ur skalen och spara skalen. Klappa ostronen torra och släng vätskan.
Bre ut wasabipasta på ostronen.

2. Skär den ihoprullade filodegen i så tunna strimlor som möjligt med en vass kniv. Lägg filostrimlorna i åtta högar och rulla in varje ostron i ett hölje av filodeg.

3. Blanda ingredienserna till dressingen och tillsätt blötlagd wakame. Bryt nori-bladet i små bitar och lägg i dressingen.

4. Blanda de olika sallatsbladen till garneringen och pressa över limesaft.

5. Bre ut havssalt på serveringsfatet och placera ostronen ovanpå. Skeda upp dressing i varje skal och lägg en liten mängd sallad ovanpå.

6. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera ostronen i ca 30 sekunder tills filodegen får lite färg. Låt rinna av på hushållspapper och lägg varje ostron i sitt skal.

(Testa oljan genom att fritera en brödbit. Vid rätt temperatur blir den gyllenbrun inom en minut.)

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi