Hoppa till huvudinnehåll

Blåmögelost med fikon och apelsin-mandelbiscotti

En härlig söt rätt med blåmögelost och dessertvin. Gott för vuxen smak.

Ingredienser

Anvisningar: 


Fikonen:
Ta bort stjälkarna och kryssa fikonen i botten med en kniv. Blanda alla ingredienser till vinlagen i en kastrull och låt fikonen långsamt kokas mjuka.Ta upp fikonen och låt dem rinna av. Låt vätskan koka ihop tills den får sirapsliknande konsistens.

Biscotti:
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt äggen och rör ihop till en deg. Forma degen på en smord bakplåt till en rektangel som är 3 cm hög och 10 cm bred.

Grädda i 160º i 20 min. eller tills kakan känns fast på ytan. Låt svalna en aning och skär sedan kakan i 2 mm tunna skivor. Lägg dem på en ugnsplåt och grädda i 170º tills de är lätt gyllenbruna och knapriga, ca 5 min. Lägg upp en trekant av blåmögelosten på varje tallrik tillsammans med några fikon och ett par biscotti. Ringla vinlagen runt omkring.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi