Hoppa till huvudinnehåll

Tagine på snapper med syltad lime, kikärter, tomat och chenin blanc

En fräsch och god fiskrätt tillredd i marinad med vittvin. En tagine är en traditionell afrikansk tvådelad lergryta med ett tjockt stadigt botten och ett stort konformat lock. Men man kan också använda en vanlig tjockbottnad kastrull.

Ingredienser

Anvisningar: 

En tagine är en traditionell nordafrikansk tvådelad lergryta med ett tjockt stadigt botten och ett stort konformat lock. Men man kan också använda en vanlig tjockbottnad kastrull för tillredningen.

1. Be fiskhandlaren rensa, fjälla och filea fisken så att den håller ihop vid stjärt och huvud men ryggraden och småbenen tas bort.

2. Stöt vitlök, korianderrot, spiskummin och ingefära i en mortel till en slät massa. Tillsätt tomat, limesaft och det syltade limeskalet samt vitvinet.

3. Häll blandningen över fisken och låt marinera i tio minuter. Värm upp olivoljan i en tagine eller tjockbottnad kastrull.

4. Lägg i fisken och marinaden samt kikärterna. Låt småkoka i 10-15 minuter. Ös då och då sås över fisken. Du måste kanske vända fisken efter halva tiden.

5. Smaka av och garnera med hackade korianderblad och friterad lök.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi