Hoppa till huvudinnehåll

Ugnsbakade musslor provençal

En fräsch havsskatt tillredd med musslor vittvin och tillhörande sås samt örttäcke. Låt väl smaka!

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Ånga musslorna lätt i kastrull med vin och vitlök. Öppna dem och lösgör köttet från skalet. Ta tillvara en skalhalva per mussla.

2. Fräs schalottenlök i olivolja tills den är mjuk men inte brynt. Tillsätt sardeller och vitlök och låt steka i 2-3 minuter till. Lägg i torkad chili och tomattärningar. Låt koka ihop i 2-3 minuter.

3. Häll i vätskan från musselkoket och låt reducera till såskonsistens. Krydda med salt och peppar och smaka av med citronsaft.

4. Finfördela och blanda brödsmulor, örter och citronskal i matberedare.

5. Skeda upp sås över varje mussla på sitt skal och ställ musslorna på en bädd av salt i en stor ugnsfast form. Strö örtsmulor över musslorna och ställ in i het ugn i ca 5 minuter. Servera direkt ur formen tillsammans med citronklyftor.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi