Hoppa till huvudinnehåll

Navigo Bacalau

Enkel och rejäl skeppskost på torskfiléer, djupfryst går alldeles utmärkt. Är skeppspojkarna hungriga så är det bara att späda rejält på av tomatsåsen och inte spara på potatisen!

Ingredienser

Anvisningar: 

Varva med grovt salt och låt stå svalt över natten. Nästa dag skölj av saltet och låt filéerna rinna av. Dela varje filé i 2 bitar.

Tomatsås
Grovstrimla 1 lök, 1 röd paprika, 1 grön paprika, 1 morot och 1 färsk chilifrukt (ta bort kärnorna). Låt svetta i ½ dl olivolja (mjukna) cirka 10 minuter i en stor kastrull. Lägg därtill i salt och svartpeppar

Låt såsen koka upp igen och lägg därefter i ½ kilo skalad och skivad potatis. Koka cirka 10 minuter tills potatisen är al dente (mjuk med tuggmotstånd). Häll upp hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Täck med torskfiléerna, peppra med svartpeppar och häll över resten av tomatsåsen. In i ugnen 15 minuter i 200 grader. Servera med sallad och eventuellt mer kokt potatis.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi