Hoppa till huvudinnehåll

Paella med kanin, chorizo och sötvattenskräftor

Mark och Bender fortsätter på det spanska temat med paella på kani, chorizokorv och kräftor. Med andra ord ingrediensplock av det bästa från olika kulinariska områden.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillreds i paellapanna.

1. Hetta upp olivolja i pannan. Bryn kaninköttet och chorizon snabbt tills de får fin färg. Ta upp och lägg åt sidan.

2. Fräs lök, selleri och vitlök i 2 minuter.

3. Lägg tillbaka kaninkött och chorizo samt sötvattenskräftorna i pannan.

4. Strö riset över de övriga ingredienserna i pannan.

5. Låt saffran ligga i blöt i vitvinet i minst 10 minuter.

6. Häll vitvins-saffranblandningen över riset och låt vätskan ånga bort. Hälls sedan över kycklingbuljongen. Skaka pannan för att förhindra att ingredienserna klibbar ihop. Tillsätt bondbönorna och låt småkoka i 15 - 20 minuter. Skaka om pannan då och då men rör inte om.

7. Vänd ner körsbärstomaterna och rör om i paellan.

8. Smaka av och strö över hackad persilja.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi