Hoppa till huvudinnehåll

Memma - pastadeg/tagliatelle

Den tunisisk-finländska kocken Ahmed Ladarsi har utkommit med en memmabok. Där presenterar han över 80 nya sätt att använda memma. Här får du hans tips för en pastadeg av memma!

Ingredienser

Anvisningar: 


Rör ihop ingredienserna till en deg som får vila en timme. Kavla ut degen till en ca 1 mm:s platta, skär plattan i strimlor och koka strimlorna i kokande vatten i ca 5 minuter. Sila bort vattnet och blanda i olja.

Vill man äta sin pasta till Berlusconis ära (som du kunde höra Ahmed berätta om i Lördax 16.2.08) dvs tillreda Tagliatelle Sifvio, så gör man så här: Efter att ha silat pastan slänger du ner den i en panna eller kastrull, med olja och med mycket och grovrivna salviablad. Och serverar pastan med parmaskinka och flagor av parmesanost. Receptet återfinns också i Ahmed Ladarsis nyutkomna bok "Mämmi".

Se också Ahmeds recept Memmatryfflar

» Se också Elisabeth Morneys Strömsöreportage om Ahmed Ladarsis

Ingredienser för Tagliatelle Silfvio samma som i ingredienser listan plus

Salviablad
Parmaskinka
Parmesanost
Olivolja

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi