Hoppa till huvudinnehåll

Curry på lammskuldra

Det här är inte det snabbaste eller enklaste receptet, men kan sitta perfekt för middagsbjudningen med flera hungriga gäster då du vill bjuda på något lite extra.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Placera lammskuldran i en trång gryta och tillsätt gurkmeja, vitlök, ingefära och tre glas vatten. Blanda mjöl och vatten till en deg som rullas till en tjock korv. Lägg den runt kanten på grytan och tryck fast locket i degen. Ställ in grytan i ugnen på 150º i 3 timmar.

2. Häll ingredienserna till currypastan i en matberedare och kör till en grov pasta. Ställ åt sidan.

3. Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lagerblad, kanel, kryddnejlika och kardemumma tills aromerna börjar frigöras.

4. Tillsätt den skivade löken och låt steka tills den blir mjuk.

5. Häll i tomatkross och låt koka i 5-10 minuter. Tillsätt spiskummin, koriander och chili och låt koka i ytterligare 5 minuter.

6. Tillsätt currypastan och låt koka med i 5 minuter.

7. Ta upp lammet ur grytan. Se upp för ångan som samlats inuti grytan. Ta bort ben och överflödigt fett från köttet och lägg det i currysåsen tillsammans med stekskyn ur grytan. Låt köttet koka i såsen i 30 minuter på låg värme.

8. Servera med hackade korianderblad och sötpotatismos eller jasminris.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi