Hoppa till huvudinnehåll

Kräftsufflé

Härligt god kräftsufflé som är det perfekta tilltugget till nästan vilken måltid som helst.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka kräftan tills den är 3/4 kokt (ca 6 min. för en medelstor), låt den vila. Lösgör köttet från skalet och hacka fint. Spara benen till garneringen.

Smöra och mjöla två stora eller 8 små suffléformar.

Värm mjölken med lagerblad och krossad vitlök samt skalet från citronen. Gör en redning på mjöl (70g) och smör(70g) (sjud i panna tills blandningen vitnar en aning och får smulig konsistens). Vispa ner mjölken i tre omgångar och låt småkoka i 15-20 minuter under lock. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna. Rör ner parmesan och äggulor. Vispa äggvitor och salt till styvt skum. Rör ner 1/3 av vitorna i smeten tillsammans med kräftköttet, hackad fänkål och paprika. Vänd ner den resterande äggvitan. Salta och peppra.

Fyll formarna till 3/4, knacka dem försiktigt mot bordsytan och strö över lite parmesan och paprika. Grädda i vattenbad i 180º ca 15-20 minuter för de små formarna, 30 minuter för de stora. Servera med kräftbenen och en citronklyfta.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi