Hoppa till huvudinnehåll

Varm sallad med grillad rökt ål

Ålen kan ersättas med rökt lax eller öring. De bör serveras kalla eftersom köttet inte är fast nog att grillas. Det här är en perfekt förrätt!

Ingredienser

Anvisningar: 

Ålen kan ersättas med rökt lax eller öring. De bör serveras kalla eftersom köttet inte är fast nog att grillas. Det här är en perfekt förrätt!

1. Förbered salladen: Skiva fänkålen tunt tvärs över ringarna och lägg dem i isvatten. Spara blasten. Skär löken mitt itu och skiva den tunt på längden. Riv rosensallaten i strimlor. Ta bort de stora vita partierna i mitten på bladen samt eventuella dåliga blad.

2. Skär den rökta ålen i ben- och skinnfria filéer och dela upp i bitar på ca 80 g. Hetta upp en grillpanna och grilla ålen på bägge sidor.

3. Blanda fänkål, lök, mynta och persilja i en skål och smaksätt med citronsaft, salt, peppar och olivolja.

4. Blanda sedan ner ängssyran och rosensallaten i salladen.

5. Ta upp ålen från grillpannan, lägg i en skål och pressa citronsaft över. Smula ner ålen i salladen och servera.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi