Hoppa till huvudinnehåll

Regnbåge i paket

Nej, vi ska inte paketera vattenånga och solsken, det är ett delikat knyte av regnbågsöring det är frågan om. En verklig havets skatt med mynta och lime.

Ingredienser

Anvisningar: 

Filea fisken. Ta bort huvudet och plocka bort benen med fisktång. Lägg filéerna med skinnsidan neråt, häll över lite olivolja och pressa över limesaft. Lägg den ena filén tvärs över 3 st linblad och lägg ett kaffirlimeblad på undersidan mellan varje linblad och fisken.

Skala och skiva feijoafrukterna tunt och lägg dem ovanpå filén som ligger på linbladen. Hacka örterna grovt och strö dem över fisken. Strö över rostade pinjefrön och farinsocker. Salta och peppra.

Lägg den andra filén ovanpå den första så att de har köttsidorna mot varandra. För ihop linbladen runt fiskpaketet och knyt 3 stadiga knutar. Kila in ytterligare 3 limeblad mellan linbladen och fisken på paketets övre sida. Gnid in skinnet med rikligt med olivolja och havssalt.

Stek hela paketet i medelvarm stekpanna eller ställ det på grillen tills ytan är knaprig och insidan saftig (ca 10 min.). Låt alltid köttet vila i åtminstone 5-10 minuter.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi