Hoppa till huvudinnehåll

Bens röra med kiwi

Kiwifrukt kombinerat med maräng och mascarponekräm får det att vattnas i mun som mun!

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Gör först marängerna. Vispa hälften av sockret med äggvitan tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt resten av sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten blir blank och formar stela toppar. Skeda upp i rejäla klickar på bakplåtspapper och ställ in i 120º varm ugn. Grädda tills marängerna är torra och färglösa.

2. Mixa kiwi med socker och citronsaft till en slät puré. Häll purén på ett teflonugnspapper och bre ut till ett tunt lager. Låt torka i ugnen i100º i ca 2-3 timmar. Spara lite puré till fruktsalladen.

3. Rör ihop mascarpone, crème fraiche, florsocker, limeskal och –saft. Tillsätt vaniljfröna. Bryt marängerna i grova bitar och blanda ner dem i mascarponekrämen. Krämen ska vara ganska grov i konsistensen men ändå så slät att den håller ihop. Vänd ner lite fruktpuré i krämen. Skeda upp krämen i ringform utan botten på desserttallrikar. Lyft bort ringen.

4. Placera kiwisallad ovanpå marängkrämen. Bryt kiwipappret i stora bitar och placera överst som dekoration.

5. Garnera tallriken med fruktpuré och en liten kvist mynta.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi