Hoppa till huvudinnehåll

Germans Tapas

När de flesta kockar lagar tapas är det ganska så lätt plockmat som vankas. Men sådant duger ju inte för German med en skock hungriga sjömän att mätta. Här vankas det rejäla spanska köttbullar och stekt korv!

Ingredienser

Gör så här:

Spanska Köttbullar (Albondiga)

Krydda färsen med vitlök, chili, oregano, timjan, vitpeppar och salt. Rulla små köttbullar som får stå i kylen tills tomatsåsen är klar.

Tomatsås:
Finhacka lök och pressa vitlök. Fräs dem sedan i olivolja, lägg till tomatkross, vitt vin, buljong, oregano och svartpeppar. Låt koka upp.

Låt köttbullarna koka i tomatsåsen 20 minuter på låg temperatur.

Spanska Chorizo

Olika spanska korvar stekes hela och skivas i centimeterstora skivor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi